HVAD HVIS DU SÆLGER VIDT FORSKELLIGE YDELSER?

Der er en lidt underlig tendens i tiden, der handler om, at hvis man tjener penge på flere forskellige ydelser, også ydelser der ikke for andre umiddelbart hænger sammen, som opstår der meget hurtigt en samtale om, om man ikke er bange for at sprede sig over for meget, om man ikke er ufokuseret, og måske endda om man ikke er bange for at fremstå useriøs. Og hurtigt kan man selv få den følelse, at man er nødt til at fokusere på en ting, for at blive taget seriøst.

Fokus er godt, det er der ingen tvivl om, men måske har vi overdrevet det med fokus en smule. Jeg har hørt mig selv bruge ordsproget "Det du giver fokus og kærlighed, det vokser" - og ja det er rigtigt - men det behøver jo ikke at betyde, at du kun skal give èn ting fokus, hvis der er flere ting du elsker at gøre. For det er jo ikke sådan, at man ikke kan elske alle sine børn, hvis man har mere end et, eller kun holde liv i en plante ad gangen.

Så hvis du, ligesom jeg, er multipassioneret, og føler at du har behov for at beskæftige dig med forskellige ting fra umiddelbart forskellige verdener, fordi det giver energi til dig, og det du laver, så læs mere her. 

ER DU MULTIPASSIONERET?

Først og fremmest, så er du simpelt hen nødt til at at være ligeglad med om andre synes du spreder dig for meget, eller forekommer useriøs. Hvis du ved du er dygtig til det du laver, og det du gør giver mening for dig, så bliv ved!

Når det så er sagt, så behøver alt jo ikke gøres til en forretning, eller noget du skal tjene penge på. F.eks. elsker jeg yoga og det det kan for mig, men det bliver ikke noget jeg skal sælge. Det er min hobby, som jeg nyder at dele med andre. 

Men hvis du har en hobby, som du kan mærke hiver i dig udover det som du egentlig tænkte du skulle lave i din virksomhed, og som du ville elske at leve af, så er det da bare med at komme ud over stepperne. Nyd at du ikke er en kæmpe virksomhed, hvor alle kigger på dig, og start i det små med at lege med det. Sælg lidt til venner og bekendte og se hvordan det føles. Test det ud, og begå nogle fejl, så du kan mærke, om det er det du skal. 

Og når du så er sikker på, at det du er så passioneret omkring skal spredes til verden, så ej det. Lad være at stå og træd dig selv over tæerne, når folk spørger hvad du laver, eller væv, fordi du ikke ved, hvilken af dine ydelser du skal nævne først. Se det som dine børn - hvor du ville være stolt over dem alle. Så præsenter dig som multipassioneret iværksætter, eller brug de ord, som klinger rigtigt for dig. Det vigtigste er bare du ejer det og ikke mindst, at du præsenterer det som en styrke. At det at du beskæftiger dig med forskellige ting, og sælger forskellige ydelser, gør dig mere alsidig og dine produkter mere unikke, da du er i stand til bygge bro mellem verdener. 

Og ja, jeg ved det både tager tid at eje det og at præsentere det som en styrke, særligt hvis du har et ben i to verdener der umiddelbart synes uforenelige, eller har et produkt som nogen synes er lidt hokus pokus eller ikke forstår. Men hvis du ejer det, og står ved det, så tager andre det også seriøst. Jeg er selv på den rejse. Og det kan du læse meget mere om her