Bliv en bedre leder med skyggearbejde – når det uperfekte er helt perfekt.

Uanset om vi taler om at lede sit liv, sin familie, medarbejdere, virksomheder eller parforhold i den rigtige retning, så er en af de egenskaber, der ikke har været talt så meget om, været skyggearbejde.

Skyggearbejde kan defineres som alt det ukendte i dig. Alt det du ikke har set om dig selv, alt det du ikke er bevidst om.

Det vi ikke er bevidste om i os selv, er som regel det, vi bliver frastødt eller tiltrukket af i andre. Det vil sige, at lige så vel som, at skyggen gemmer på det, vi kan synes er grimt og forkert, så gemmer den også på vores power og potentiale. Det som vi beundrer eller misunder i andre, men ikke tror vi selv har.

Det sidste benævnes af nogen som ”the golden shadow”. Fordi det på en måde er belønningen for at arbejde sig gennem skyggen.

Da det meste af det der bor i skyggen er ubevidst, kan det være svært at få fat på. Derfor er den bedste indgang til det, såkaldte ”triggers”. Når vi bliver trigget af andre følelsesmæssigt. Når de har en adfærd, som vi synes er uacceptabel, der gør os vrede eller provokere frygt i os, så er der skabt en åbning til en skygge. Når vi kritiserer og dømmer noget i andre eller i os selv, er der også skabt en åbning indtil skyggen.

 Nogle psykologer ser skyggen, som det vi har ”fragmenteret” væk af os selv i vores barndom, fordi vi har konstateret, at vi ikke kunne få kærlighed (eller den blev taget fra os), hvis vi udviste bestemte følelser eller adfærd. Det kan have været ”forkert” at sætte grænser, at tiltrække sig opmærksomhed, tilkendegive sine behov tydeligt, være glad, være sensitiv, være vred osv. Det vil sige, det er alt det, vi ikke har integreret i os. Adfærd eller følelser vi har fortrængt, eller vi skammer os over, det vi helt sikkert vil være eller ikke føler, vi har tilladelse til at være, og måske adfærd eller følelser der begrænser os fra at gøre det, eller gå efter det, vi drømmer om.

 Da vores ubevidste har ret meget kontrol over vores hjerne, er det derfor også skyggen der styrer de fleste af de beslutninger vi træffer, hvis vi ikke bliver lidt mere opmærksomme. Både privat og arbejdsmæssigt.

Og meget af skyggen bunder i frygt. Frygten for, at hvis vi viser, hvem vi virkelig er, inklusive al det uperfekte menneskelige, så må vi ikke være her. Så vil andre ikke acceptere og elske os. Uanset om det er arbejdsmæssigt eller privat. Der er altid en årsag til, at vi har den skygge, vi har, så det er vigtigt vi møder den med omsorg og medfølelse.

I mit samarbejde med skuespiller, Ole Boisen omkring kurser i autentisk formidling, sagde han altid, ”I skuespil er fejl det samme som liv”. Når vi viser vores ”fejl”, tør eje dem og stå ved dem, så viser vi, vi er mennesker. Hele mennesker. Og så tør andre mennesker omkring os også vise, at de er mennesker, og på den måde bliver det hele en hel del mere afslappet og rart, frem for vi alle sammen går rundt og bruger så meget energi på at skjule, dømme eller kritisere vores egne fejl og kritisere og dømme andres, og tilpasse os en umenneskelig form frem for at være ærlige. 

Umiddelbart kan det åbne for en stor sårbarhed at dykke ned i skyggen. For pludselig kan man måske se alle ens egne fejl, og tro andres rygsæk med skygger ikke er lige så stor.

 Men i sårbarheden ligger en kæmpe styrke. For når du har set din skygge, kan du begynde at integrere den. Du kan slippe skylden eller skammen over den og være mere ærlig overfor andre og overfor dig selv, omkring hvem du er, eller du kan måske begynde at arbejde mere med den. Men det er vigtigt at sige, at skyggen ikke er noget du skal ”fixe”, så er vi igen over i et sprog der handler om at blive perfekt. Skyggen skal integreres.

Faktisk kan skyggearbejde medføre, at du i nogle perioder pludselig opfører dig helt anderledes end du plejer, for at integrere den del af din personlighed der har være gemt væk. Hvis du altid er optimistisk og håbefuld, bliver du måske mere kynisk og mister troen, hvis du altid har set dig selv som en med ”ja” hatten på, bliver du måske en der har behov for at sige ”nej” rigtig meget, eller hvis du har opfattet dig selv som uselvisk, har du måske behov for at gå mere i ego-mode.

Det er ikke en permanent tilstand. Kun en tilstand der efter en periode kan afløses af et mere balanceret perspektiv. Det er ikke enten eller, det er både og.

 Når du er i stand til at se dig selv fra noget der mere ligner 360 grader, frem for 90 eller 180, bliver det meget nemmere at indgå i relationer med andre, både arbejdsmæssigt og privat. Og det bliver en langt mere afslappet oplevelse at være dig og færre ting vil ligge i dit indre filter og blokere for det du drømmer om.

I et forløb hos mig, vil skyggearbejde komme op helt naturligt og du vil få både konkrete værktøjer og øvelser til, hvordan arbejder med skyggen. Uden fordømmelse, eller kritik.  

Du kan læse mere om mine sessioner her www.caplibra.dk/sessioner